Mijn kleine tuin is overgoten met zonlicht. De natuur ligt in het bed van de lente. De heerlijke groene en kleurrijke lente. De wereld veert op en kijkt met hernieuwde hoop naar de toekomst. Vlinders en hommels passeren de opengesperde bloemen en bloesems.

Het is een komen en gaan van vogels van allerlei pluimage in mijn vogelhuisje en vogelbadje. De zonnestralen strelen mijn gemoed. Mijn ezel staat leeg in mijn atelier, ik laat de rust op mij neerdalen.

Mijn glas thee flonkert in het zonlicht en schildert ongewone patronen op het tafeltje. De wind fluistert door de struiken en in mijn oren. De warmte is ongewoon voor deze tijd van het jaar.

De lente moet zich nog manifesteren in een zachte overgang naar de zomer. De stilte van de lente beweegt zich tussen de huizen. Mens en dier worden geprikkeld door een vreemd gevoel van vreugde. De lente streelt ons met haar zachte handen. De zachte hand van de vrede, die helaas van korte duur zal zijn.

Ik sta op en kijk naar de weg die langs mijn tuintje loopt. Het lijkt alsof de wereld een vertraagde film is geworden. Ha, de buurvrouw zit op haar balkon. Ik zwaai. Op mijn stoel teruggekeerd zie ik de wolken traag voorbijschuiven.

In mijn oren klinkt “I have dreamed”, gezongen door Frank Sinatra, een lied uit de musical The King and I. Ik houd van gezongen poëzie. De ongelooflijke fit tussen de tekst en de muziek. Geweldig!

De avond nadert toch weer snel, het wordt stiller in Amsterdam. Amsterdam vergeleken met New York City is slechts een plattelandsdorpje. De rust en stilte zijn bijna aanraak baar.

Terwijl de wereld verder verdrinkt in onrust, dictaturen en oorlog, ademt mijn wereld de schoonheid van de lente.

Zal ik gaan koken? Een snack eten in mijn favoriete café? Of gewoon voor de TV zitten met een zak chips?

Hm, gezond eten is voor mij wel een ding. Dus het wordt koken.

Romaanse sla stoven in roomboter en versgeperste sinaasappel. Roosteren van gehakte hazelnoten. Kippenlevers bakken in kokosolie. Last minute zoete ketjap toevoegen. Kleine aardappels, goed boenen. En in de schil koken met wat zout. Als ze gaar zijn, even checken met een vork. De aardappel pletten met een glas of een kom op een snijplank.

Neem een bakplaat met bakpapier. Meng paprika-, kerrie-, en uienpoeder met elkaar en breng op smaak met wat zout en peper. Strooi een dun laagje op de bakplaat met bakpapier. Leg de platgedrukte aardappeltjes daarop en besprenkelen met olijfolie. Dan 15 tot 20 min In de oven op 225 graden Celsius. Strooi de gehakte hazelnoten over gestoofde sla op het bord.

Het kost even tijd, maar dan heb je een heerlijke maaltijd.

Ruim mijn tuintje op. Laat de French Windows op een kier staan. Ruim de keuken op.

Op TV is een goede SCIFI-film. Ik snoep af en toe een stukje heerlijke chocola.

Morgen zien wij wel weer!