Ik zou zo graag de wereld willen schoonmaken. Mijn leven en mijn gevoel. De haat en de moordlust willen wegwassen. Mijn haat en rancune willen wegpoetsen, doorspoelen en laten verdwijnen. De mensen willen schoonwassen, zijn fouten, tekortkomingen, bekrompenheid, kortzichtigheid en zijn vreemde gedrag.

Ik zou dictaturen willen wegschuren en het leven van de mens in die dictaturen willen opwrijven en het afvalwater daarvan willen opdweilen totdat het water helder is.

Dat zij weer met heldere blik naar het leven kunnen kijken.

Ik zou graag de oorzaken van de huidige crisis willen wegspuiten, de banken willen uitwringen en het afvalwater filteren en het residu gebruiken om de armen en misdeelde mee tegemoet te komen.

Ik zou graag oorlogen en religieuze twisten willen weghakken en het puin daarvan voorgoed willen begraven.

Ik zou, ja ik zou zoveel willen schoonmaken, maar mijn werkkracht, mijn macht, mijn zelfkennis zijn daarvoor te klein. Mijn leven daarvoor te kort.

Ach, ik vind het al mooi als ik mijn omgeving: huis en tuin kan schoonmaken.

Dat is schoon genoeg!

 

Loes van Weezel

3 januari 2012

Wat een prachtig stuk, Hans/Mark! Ik ben blij dat ik een beetje de aanzet hiertoe mocht geven. Een mooi begin van een - naar ik hoop - goed en creatief jaar voor jou en de jouwen. Hartelijke groet, Loes


Reageer op dit bericht